Welcome site exoderm.info

yine çocuk sahibi olabilir miyim?

0 oy
26 okundu
5, Temmuz, 2017 Kadın Hastalıkları ve Doğum kategorisinde baslicamhe (150 puan) tarafından  soruldu
37 yaşında bayanım.  Test sonuçlarım şunlar:

Anti müllerian hormon:  < 0,01

FREE T4: 1,36

TSH: 2,25

PROLAKTİN: 23,3

ESTRADİOL: 11,8

FSH: 35,3

LH: 12,8

İnsülin Rezistansı: 2,4

GLUKOZ: 90

insülin: 11

Eşim 36 yaşında. Doğuştan tek testisi var. 10 yıl önce varikosel ameliyatı oldu. 5 yaşında normal doğumla bir çocuğumuz oldu. 2 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz.

Geçen ay yaptırdığı sperm test sonuçları:

MİKROSKOPİK İNCELEME                                                                                                                        

Spermatozoa Sayısı        :              22.000.000 ml                   

Total Spermatozoa Sayısı             :59.400.000 ml                                                                                

İleri Hareketli    :              %            48                                                         

Yerinde Hareketli:           %            14                                         

Hareketsiz          :              %            38                                                                         

Toplam İleri Hareketli Sperm Sayısı: 28.512.000                                                                              

Yuvarlak Hücre Sayısı     :              300.000 /ml                                      

Lökosit Hücresi Sayısı     :              200.000b /ml                                                                                                 

Morfoloji(Kruger s.criteria)        :Normal % 3       Anormal  %97

Baş:%    86           Boyun:%36                        Kuyruk: % 22

Stoplazmik Damlacık      :%5       

Soru: Tekrar normal yolla çocuk sahibi olabilir miyiz? Tek yöntem sadece Tüp Bebek midir? Önerebileceğiniz beslenme ya da vitamin desteği bulunuyor mu? Tüp Bebek yöntemiyle başarı şansımız nedir?




1 cevap

0 oy
6, Temmuz, 2017 Dr.Ali Hatay (223,100 puan) tarafından  cevaplandı

Merhabalar;

Öncelikle Geçmiş olsun;

1- Sizin tahliller için diyeceğim şudur.
Normal değer olmadığı için bir şey diyemeyeceğim.
Tahlil sonuçlarının normal değerlerini yazmadığınız için bir şey diyemeyeceğim.
Çünkü bu değerler her hastaneye, her laboratuara göre değişir. Aletlerin belirli standartları ve kalibreleri vardır.
Bu nedenle tahlil kağıtlarına hastada çıkan değerin yanına parantez içerisinde normal değerleri yazılır ki bu bizim aletin normali şudur denir.
Mesela sizin tahlil sonuçları bizim hastanenin tahlillerini tutmuyor.
Bu tahlilleri isteyen doktorunuzdan bilgi alın veya yazarken, tahlil kağıdındaki normal değerleri de yazın.

2- Beyinizin tahlilinde şekil bozukluğu var. Tek başına bile şekil bozukluğu hamileliği engelleyebilir.Bunun sebebi araştırılıp tedavi olmalı. Sebep çok defa iltihap veya varikoseldir. 

 

Allah'tan Sağlık, Şifa ve afiyetler dilerim. 
Bir "ALLAH RAZI OLSUN" demeniz benim için yeterde artar.
                                      
YAZILARIM ve MAKALELERİM:
Penis Boyu neden önemlidir?
Genelev Gerçeği
Varikosel ve tedavisi
Masturbasyon zararlı mıdır?
Erken Boşalma ve tedavisi:
Sertleşme Sorunu ve Tedavisi
Prostat iltihabı ve Tedavisi
Homoseksüellik ve Eşcinsellik
Porno ve zararları:
Böbrek Hastalıkları
Böbrek ve Oruç
Tıbbi Sünnet ve Faydası
İdrar Damlaması ve İstibra
Yukarıdaki konulara ulaşmak için alttaki linki kullanın
               

Diğer soru ve cevaplar için web sitemdeki linklere bakabilirsiniz.
                         

7, Temmuz, 2017 baslicamhe (150 puan) tarafından  yorumlandı
Kendi sonuçlarımın hastaneye göre değer aralıklarını belirtiyorum. Bir önceki sorumda çıkan değerleri görebilirsiniz.

FREE T4  0,80-1,80
TSH         0,27 - 4,2
PROLAKTİN 4,79 - 23,3
ESTRADİOL    12,4<233 FOLİKÜL
                         41<398 OVULASYON
                         22,3<341 LUTEAL
                         <5 - 138 MENOPOZ

FSH                3,5 - 12,5 FOLİKÜLER
                       4,7 - 21,5 OVÜLASYON
                       1,7 - 7,7 LUTEAL FAZ
                       25,8 - 134,8 MENOPOZ

LH                    2,4 - 12,6 FOLİKÜL
                        14 - 95,6 OVULASYON
                        1,0 - 11,4 LUTEAL
                        7,7 - 58,5 MENOPOZ

SERUM  ANTİ MÜLLERİAN HORMON

  < 0,08 AŞIRI Azalmış Over
 0,08 - 0,16 Azalmış Over Rezervi
0,16 - 1,5 Azalmış Fertilite
1,5 - 5,0 Optimal Fertilite
>5          Yüksek Düzey (PKOS Şüphesi)
 
Eşimin Hastane Değerleri:
Spermatozoa Sayısı                 > 15x10.000.000
Total Spermatozoa Sayısı         > 39x10.000.000
İleri Hareketli                             % 32
Yerinde Hareketli                      İleri Hareketli + Yerinde Hareketli >%40    
Yuvarlak Hücre Sayısı                < 5x10.000.000
Lökosit Hücresi Sayısı       Peroksidaz pozitif hücre < 1x10.000.000  lökosit/ml

Değerlendirme için ALLAH RAZI OLSUN.

также читайте pills24.com.ua

подробнее avto-poliv.com.ua

ry-diplomer.com/diplomy-v-ivanovo
...