Welcome site exoderm.info

Lösemi, anemi vb kan hastalığı için yapılan tahlilim

0 oy
7 okundu
28, Haziran, 28 Dahiliye kategorisinde adisoyadi (140 puan) tarafından  soruldu
Merhaba; 33 yaşındayım. Bacaklarımda eğilip kalkarken eklemlerimde ağrı ve bacaklarımda dize kadar, bazen dizin üstünde yeşil sarı renkte darbesiz morluklar oluşuyor, geçiyor sonra tekrar oluşuyordu. Kendi kendime diyet yaparak 9 ayda 27 kilo verdim. 1,70 boy 72 kiloyum. koşu yürüyüş gibi spor yapıyorum. Bu morluklar ve ağrılardan sonra iş yeri hekimim, lösemi vs için aşağıdaki kan tahlillerini yaptı. Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.  Değerlerin yanında bulunan --->*** işaret raporda koyu işaretlenmiş yerleri göstermek içindir.

 

 

Hemoglobin 16.0

 

--->*** Hematokrit 50.5 ( 39 - 49 )

 

Eritrosit sayısı 5.59

MCH 28.5

--->*** MCHC 31.6 ( 32 - 37 )

MCV 90.3

RDW 13.6

Trombosit Sayısı 218

PCT 0.20

MPV 9.3

Lökosit Sayısı 5.34

Nötrofil 2.45

Lenfosit 2.37

Monosit 0.23

Eosinofil 0.17

Basofil 0.04

LUC 0.09

% Nötrofil 45.9

 

--->***% Lenfosit 44.3 ( 22 - 40 )

--->***% Monosit 4.3 ( 4.8 - 9.4 )

 

% Eosinofil 3.1

% Basofil 0.7

% LUC 1.7

 

^Demir 138

 

^Protrombin Zamanı (PT) 11.0

Protrombin Aktivitesi 123.4

INR 0.9

Pıhtılaşma Zamanı 4.13

--->***% Kanama Zamanı 2.11 dakika ( 1 - 2 )

 

BUN (Üre Azotu) 9.0

Üre 20

^Kreatinin 0.98

eGFR 101

Ürik Asit 5.5

Albumin 5.0

Protein; total 8.2

^SGOT (AST) 23

^SGPT (ALT) 26

^GGT 12

^Tiroid Stimulan Hormon (TSH), ultrasensitif 2.51

^T4, serbest 1.32

^Magnezyum 2.2

 

--->***Vitamin B12 (Kobalamin) 206.2 ( 211 - 946 )

--->***^Vitamin D (25-Hidroksivitamin D), serum 8.95 (Eksiklik - <20 )

--->***^Folik Asit 2.6 ( 4.6 - 34.8 )

 

 

Glukoz, plazma (NaF) 91

HbA1c (HPLC) 5.1

HbA1c (HPLC) 32

HbA1c'den üretilen ortalama glukoz düzeyi 100 mg/dL

^Kolesterol; total 206

^Trigliseritler 113

^HDL Kolesterol 52

 

--->***LDL Kolesterol 144 ( Sınır Yüksek 130 - 159 )




Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.


...